Vår by – vår cola

Nordnescola lages og tappes på Nordnes i Bergen. Nordnescola er et håndverksprodukt og smak, farge og kullsyreinnhold kan derfor variere fra flaske til flaske.

Når vi lager 90 liter med Nordnescola bruker vi dette:

  •    7.50 ml kaldpresset appelsinolje (økologisk)
  •    7.00 ml kaldpresset limeolje (økologisk)
  •    2.00 ml kaldpresset sitronolje (økologisk)
  •    0.75 ml kanelbarkolje
  •    1.50 ml muskatnøttolje
  •    0.50 ml korianderolje
  •    0.50 ml lavendelolje
  •    0.50 ml neroliolje
  •    20g pulverisert akasiegummi (økologisk)
  •    195ml karamellfarge
  •    65ml sitronsyre
  •    18ml koffeinpulver
  •    ca 10kg hvitt sukker
  •    ca 90 liter rent vann

Først blander vi alle oljene i en glassbeholder. Vi blander så akasiegummi med 40 ml vann slik at den er helt uten klumper. I en litt høyere og smalere glassbeholder visper vi så inn oljene. Dette kalles emulgering og vi må montere vispen på en drill for å få nok kraft til å blande oljene inn i gummimassen. Når det er gjort blander vi sitronsyre med litt vann og koffeinpuver. Her er det viktig at vann og sitronsyre blandes før koffein blir tilsatt. Når denne blandingen er uten klumper tilsettes denne olje- og gummimassen i tillegg til karamellfarge. Vi må også lage en sukkersirup. Til 10 kg sukker bruker vi 5 liter vann, og koker dette opp. Når sukkersirupen er nedkjølt kan vi blande med essensen. Da gjenstår det å tilsette kullsyre. For å gjøre dette må brusen stå under trykk i kjøleskap i ca. 1 uke. Når det er gjort er alt klart til å tappe ca. 90 liter med Nordnescola.

Nordnescola AS, Strangebakken 3, 5011 Bergen

Org.nr. 920 010 792

 

Reklamer